Funktionella pedaler | Reacyklar.se

Funktionella pedaler

Det är lätt att glömma bort att en cykel som saknar pedaler är obrukbar. Man tar dem ofta för givet, men också pedalerna behöver viss omvårdnad för att hålla. Häll lite olja runt själva muttern och snurra på pedalerna några varv så minskar risken för rost och gnissel i maskineriet.
 
Du bör även kontrollera att pedalerna är ordentligt fastsatta, detta gäller i synnerhet nya cyklar. Det händer att cyklar levereras dåligt monterade och pedalbrott är ett inte helt ovanligt fel som kan uppstå.
 
SPD pedal bild
Om du planerar att köpa en racercykel finns en hel uppsjö av pedaler. Vanligast är så kallade SPD (Shimano Pedaling Dynamics), det speciella med detta pedalsystem är att du spänner fast foten (skon) på pedalen, vilket gör det möjligt att trampa fortare och mer distinkt. Många SPD-pedaler ett par anpassade cykelskor, men det finns även varianter som inte kräver några särskilda skor.  Tänk på att racers i de flesta fall säljs utan monterade pedaler, detta är således en kostnad som i princip alltid tillkommer vid köp.

 

Kommentera

Required fields are marked *.
Copyright © Billiga rea cyklar 2020 ¤ Villkor ¤ Sekretesspolicy ¤ Kontakta oss ¤ Sidkarta